Grillede asparges med birkessmør

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Thomas Rode Andersen

Tidl. Michelinkok

Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 20 min
I alt: 30 min

Få Thomas Rodes opskrift på grillede asparges og broccolini: En perfekt sommerret, der både kan nydes som tilbehør eller som en lækker forret.

Retten laves her på stegepladen over bål, men du kan også sagtens bruge stegepladen på grillen eller komfuret - og du kan endda anrette direkte på pladen.

Antal
personer
Ingredienser
8 stk
tykke grønne asparges, befriet for den seje rodende og fligene 
8 stk
tykke hvide asparges, befriet for den seje rodende og skrællede  
8 stk
flotte broccolini
150 g
usaltet smør, klaret og brunet
1 stk
rødløg, pillet og finthakket 
2 spsk
birkes
2 spsk
pistaciekerner, grofthakkede
Olivenolie 
Rosmarin
Den revne skal af en halv økologisk appelsin
Lidt appelsinsaft og citronsaft til at smage til med
Salt og friskkværnet peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/5

Varm din stegeplade op til moderat varme over bål eller på komfuret. Dryp den med olivenolie, hvorpå der drysses med saltflager og rosmarinblade.

Trin 2/5

Placer herpå grøntsagerne skiftevis, og lad dem få farve, inden de vendes, dryppes med olivenolie og evt. krydres. Steg dem netop let møre.

Trin 3/5

Varm det brunede smør, og tilsæt så først rødløg, så appelsinskal og så siden birkes og pistacier.

Trin 4/5

Smag til med salt, friskkværnet sort peber og juster med appelsin- og citronsaft.

Trin 5/5

Hæld saucen over de grillede grøntsager, og sæt stegepladen på en bordskåner direkte på bordet. 

Thomas Rode Andersen

Tidl. Michelinkok

Thomas Rode Andersen blev udlært kok i 1990 og har siden arbejdet i flere af landets absolut bedste restaurantkøkkener. I 18 år var han køkkenchef på den 1-stjernede Michelinrestaurant Kong Hans Kælder i København.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.