Grillede asparges med birkessmør

Tidl. Michelinkok

Få Thomas Rodes opskrift på grillede asparges og broccolini: En perfekt sommerret, der både kan nydes som tilbehør eller som en lækker forret.
Retten laves her på stegepladen over bål, men du kan også sagtens bruge stegepladen på grillen eller komfuret - og du kan endda anrette direkte på pladen.
Varm din stegeplade op til moderat varme over bål eller på komfuret. Dryp den med olivenolie, hvorpå der drysses med saltflager og rosmarinblade.
Placer herpå grøntsagerne skiftevis, og lad dem få farve, inden de vendes, dryppes med olivenolie og evt. krydres. Steg dem netop let møre.
Varm det brunede smør, og tilsæt så først rødløg, så appelsinskal og så siden birkes og pistacier.
Smag til med salt, friskkværnet sort peber og juster med appelsin- og citronsaft.
Hæld saucen over de grillede grøntsager, og sæt stegepladen på en bordskåner direkte på bordet.