Stegt blæksprutte med kålskud, blomkålspuré og soja-limevinaigrette

QR code — scan to redeem gift card
Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Opskrifter fra professionelle

Forberedelse: 5 min
Tilberedning: 15 min
I alt: 20 min

Lækker lille ret med stegt blæksprutte, puré på blomkål, kålskud og en vinaigrette med æble, skalotteløg, soja og lime. Der er brugt kålskud fra palmekål her, men andre slags kål som eksempelvis grønkål fungerer også fint. Kan du ikke finde kålskud, kan de større blade også benyttes. Sørg for at rive eller skære dem i mindre stykker inden brug.

Antal
personer
Ingredienser
0.5
lille blomkål
2 dl
mælk
0.8 dl
piskefløde
400 g
renset blæksprutte
200 g
kålskud
Olie til stegning
Salt og peber
1 spsk
skrællet æble i små tern
1 spsk
skalotteløg i små tern
2 spsk
soja
1 spsk
limejuice
0.5 spsk
sukker
1 tsk
sesamolie
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Blæksprutte og tilbehør
Trin 1/5

Skær blomkål i små buketter, og kog den møre i mælk. Sigt væden fra, og blend til en fin puré sammen med fløde. Smag til med salt og peber.

Trin 2/5

Skær bræksputtearmene af – er de meget store, kan de deles i mindre stykker. Rids kroppen, og skær den mindre stykker.

Trin 3/5

Steg blæksprutten i olie på en meget varm pande i cirka 60 sekunder. Krydr med salt og peber, og sæt dem til side.

Trin 4/5

Steg nu kålskuddene på samme pande i ca. 2 minutter. Krydr dem med salt og peber.

Trin 5/5

Anret kål, blæksprutte og blomkålspuré i dybe tallerkner, og top med vinaigretten.

Vinaigrette
Trin 1/1

Kom alle ingredienserne i skål, og rør, til sukkeret er opløst.

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.