Lynstegt blæksprutte m. grillet hjertesalat

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Christian F. B. Puglisi

Kok og restauratør

Forberedelse: 30 min
Tilberedning: 5 min
I alt: 35 min

Blæksprutte er ikke en af de hyppigste råvarer i de danske køkkener, men her fås den i selskab med grillet hjertesalat i en version, hvor alle kan være med. Opskriften er udviklet af Christian F. B. Puglisi, som er kok og restauratør på Bæst og Mirabelle.

Her er opskriften delt op, men du kan med fordel tilberede både hjertesalat og blæksprutte på samme tid, som Christian Puglisi gør i videoen. Hvis du vil skalere opskriften op, kan du udnytte pladsen på den store stegeplade og fylde den ud med hjertesalat.

Antal
personer
Ingredienser
250 g
dansk blæksprutte
2
hjertesalater
2 fed
hvidløg
1 spsk
kapers
2 spsk
brødkrummer
2 spsk
klaret smør
1 håndfuld
basilikum
Citron
Salt
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/12

Varm en stegeplade langsomt op til medium/høj varme.

Trin 2/12

Skær bunden af hjertesalaten, og flæk hvert salathoved i to.

Trin 3/12

Tilsæt 1 spsk klaret smør, når stegepladen er varm, og dernæst hjertesalaten med den flade side nedad. Drys med salt.

Trin 4/12

Når den ene side er gyldenbrun og karamelliseret, vendes hjertesalaten og steges kort på den anden side, hvorefter den fjernes fra stegepladen.

Trin 5/12

Ordn blæksprutten og skyl den, så du har et rent, pænt stykke. Skær blæksprutten ud i mindre stykker, som snittes i overfladen på hver led, så du ender med en ternet overflade - se videoen for fremgangsmåde.

Trin 6/12

Snit hvidløg fint, og knus kapers.

Trin 7/12

Varm en pande op, til den er godt varm. Tilsæt 1 spsk klaret smør og lad det varme op.

Trin 8/12

Tilsæt blæksprutte på den brandvarme pande, drys med salt, og lad det stege.

Trin 9/12

Tilsæt kapers og hvidløg og sauter blæksprutten kort.

Trin 10/12

Tag blæksprutten af panden.

Trin 11/12

Skær den grillede hjertesalat i grove stykker. Bland med blæksprutte og lidt citronsaft.

Trin 12/12

Anret med brødkrummer, mere citronsaft og frisk basilikum.

Christian F. B. Puglisi

Kok og restauratør

Christian Francesco Bach Puglisi er født i Italien og kom som barn til Danmark, hvor han i 2004 blev udlært fra restaurant Røgeriet. Efterfølgende tog han til udlandet og arbejdede som kok på forskellige restauranter, blandt andet El Bulli, der flere gange er kåret til verdens bedste restaurant.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.