Risotto m. ramsløg og ærter

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Christian F. B. Puglisi

Kok og restauratør

Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 20 min
I alt: 35 min

Den klassiske risotto fås her i en grøn version med ramsløg og ærter, som både giver en smuk farve og en frisk smag sammenlignet med en traditionel risotto. Opskriften udgives i samarbejde med Christian F. B. Puglisi, som er restauratør og driver Mirabelle og Bæst i København.

Mange tror, at man skal hælde fond på lidt efter lidt i en risotto, men det er faktisk ikke nødvendigt - se videoen og få Christian Puglisis tip til, hvordan du sikrer perfekt kogte ris og den rigtige konsistens, uden at skulle hælde fond på lidt ad gangen.

Antal
personer
Ingredienser
1.2 l
hønsefond
115 g
ramsløg (alternativt kan du bruge spinat og friske krydderurter)
1
løg
2 fed
hvidløg
235 g
risottoris
90 ml
hvidvin
90 g
optøede ærter
50 g
parmesan + ekstra til anretning
1 spsk
klaret smør
Salt
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/13

Kog din hønsefond op.

Trin 2/13

Når fonden koger, blancheres ramsløgene, til de er møre - gem en smule frisk ramsløg til anretning. Fjern ramsløgene, og læg dem i isvand, til de er kølet af.

Trin 3/13

Vrid ramsløg fri fra vand og blend med 40 g ærter til en lind puré.

Trin 4/13

Pil og hak løg og hvidløg fint.

Trin 5/13

Varm en pande op på lav/medium varme. Når panden er varm, tilsættes det klarede smør og dernæst løg og hvidløg. Lad det stege ved lav varme.

Trin 6/13

Når løgene er bløde, tilsættes risottorisene. Steg ved medium varme et par minutter, til risene er blanke.

Trin 7/13

Tilsæt hvidvin, og kog det ind, til vinen er kogt væk.

Trin 8/13

Tilsæt 80 % af din fond, rør kort rundt, og sæt en timer på 12 minutter.

Trin 9/13

Mens risottoen koger, rives parmesanen på et fint rivejern.

Trin 10/13

Efter 12 minutter smages risenes bid, og konsistensen justeres med den resterende fond.

Trin 11/13

Tilsæt puréen af ramsløg og de resterende 50 g ærter.

Trin 12/13

Tilsæt parmesan, og smag til med salt.

Trin 13/13

Anret med frisk ramsløg og revet parmesan.

Christian F. B. Puglisi

Kok og restauratør

Christian Francesco Bach Puglisi er født i Italien og kom som barn til Danmark, hvor han i 2004 blev udlært fra restaurant Røgeriet. Efterfølgende tog han til udlandet og arbejdede som kok på forskellige restauranter, blandt andet El Bulli, der flere gange er kåret til verdens bedste restaurant.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.