Spaghetti 'ndujanara

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Christian F. B. Puglisi

Kok og restauratør

Forberedelse: 5 min
Tilberedning: 15 min
I alt: 20 min

Kok og restauratør Christian F. B. Puglisi driver til daglig restauranterne Bæst og Mirabelle, som begge tager udgangspunkt i det italienske køkken. Her giver han sin opskrift på spaghetti ‘ndujanara.

Retten her tager sit udspring i den klassiske spaghetti carbonara, som vi alle kender. Denne gang har den dog et twist af ‘nduja, som giver retten både en røget og krydret smag.

‘Nduja er en italiensk krydret pølse, som har en blød konsistens, så den kan smøres – eller i dette tilfælde røres ud i en æggeblanding.

Antal
personer
Ingredienser
165 g
spaghetti
80 g
guanciale eller bacon
3
æggeblommer
1
helt æg
100 g
pecorino
50 g
mild 'nduja - brug mindre, hvis din 'nduja er stærk, eller du ønsker en mildere smag
Salt
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/10

Skær guanciale eller bacon ud i små tern. Smid det på en tør pande på lav varme.

Trin 2/10

Kog vand op til spaghetti, og salt det generøst. Tilsæt spaghetti, når vandet koger.

Trin 3/10

Riv pecorinoen på et fint rivejern. Rør æggeblommer, et helt æg, lidt salt og pecorinoen sammen. Tilsæt ‘ndujaen til æggemassen og rør det sammen.

Trin 4/10

Når guancialen er sprød, fjernes den fra panden, men lad fedtet blive tilbage.

Trin 5/10

Når spaghettien er et par minutter fra færdigkogt, tages den og noget af pastavandet fra gryden over i panden med fedtet fra guancialen.

Trin 6/10

Lad spaghettien koge til al dente, mens pastavandet koger ind.

Trin 7/10

Fjern og gem det meste af pastavandet fra panden, sluk for blusset, og lad spaghettien dampe lidt af i panden.

Trin 8/10

Tilsæt æggeblandingen og rør rundt. Tilsæt din guanciale.

Trin 9/10

Juster eventuelt konsistensen med det pastavand, du tog fra.

Trin 10/10

Anret på en tallerken og drys ekstra pecorino på.

Christian F. B. Puglisi

Kok og restauratør

Christian Francesco Bach Puglisi er født i Italien og kom som barn til Danmark, hvor han i 2004 blev udlært fra restaurant Røgeriet. Efterfølgende tog han til udlandet og arbejdede som kok på forskellige restauranter, blandt andet El Bulli, der flere gange er kåret til verdens bedste restaurant.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.