Sprød kylling m. selleriremoulade

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Christian F. B. Puglisi

Kok og restauratør

Forberedelse: 20 min
Tilberedning: 20 min
I alt: 40 min

Bliv guidet gennem udbeningen af kyllingelårene og få tips til at sikre lækkert, sprødt skind. Kyllingen serveres med en selleriremoulade - som på trods af navnet adskiller sig markant fra den klassiske remoulade.

Opskriften kommer fra kok og restauratør Christian F. B. Puglisi, som driver restauranterne Bæst og Mirabelle, der begge tager udgangspunkt i det italienske køkken.

Antal
personer
Ingredienser
2
over- og underlår af kylling
2 fed
hvidløg
50 g
klaret smør
125 g
knoldselleri i tynde strimler
2 spsk
sorte oliven
65 g
mayonnaise
1
citron
En lille håndfuld persille
Evt. frisk rosmarin eller lignende krydderurter
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/10

Giv knoldsellerien en smule salt, massér den kort, og lad den trække et par minutter.

Trin 2/10

Snit oliven og persille, og smid det i skålen med knoldselleri.

Trin 3/10

Tilføj mayonnaise og saften fra en halv citron og rør sammen. Smag til med citronskal.

Trin 4/10

Varm en stegeplade eller pande gradvist op.

Trin 5/10

Udben kyllingen - se hvordan i videoen.

Trin 6/10

Når stegepladen er medium varm, tilføjes smør og lidt salt, hvorefter kyllingestykkerne lægges med skindsiden nedad. Læg en smasher eller stegevægt ovenpå for at presse kyllingen mod stegepladen.

Trin 7/10

Fjern smasher/stegevægt fra kyllingen efter et par minutter, og krydr med salt og peber. Giv de to fed hvidløg et slag for at bryde skallen, og læg dem på stegepladen, eventuelt med friske krydderurter.

Trin 8/10

Når kyllingen er brun og sprød, vender du den og lader den stege kort på den ene side.

Trin 9/10

Fjern kyllingen fra stegepladen, og lad den trække.

Trin 10/10

Læg kyllingen på et skærebræt med skindsiden nedad og skær ud i mindre stykker. Anret og server med selleriremoulade.

Christian F. B. Puglisi

Kok og restauratør

Christian Francesco Bach Puglisi er født i Italien og kom som barn til Danmark, hvor han i 2004 blev udlært fra restaurant Røgeriet. Efterfølgende tog han til udlandet og arbejdede som kok på forskellige restauranter, blandt andet El Bulli, der flere gange er kåret til verdens bedste restaurant.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.