Christian Puglisi: Sprød kylling m. selleriremoulade

Christian Puglisi: Sprød kylling m. selleriremoulade

Bliv guidet gennem udbeningen af kyllingelårene og få tips til at sikre lækkert, sprødt skind. Kyllingen serveres med en selleriremoulade - som på trods af navnet adskiller sig markant fra den klassiske remoulade.

Opskriften kommer fra kok og restauratør Christian F. B. Puglisi, som driver restauranterne Bæst og Mirabelle, der begge tager udgangspunkt i det italienske køkken.

Se opskriften her 


Ingredienser

Til 2 personer

2-3 over- og underlår af kylling

2 fed hvidløg

50 g klaret smør

125 g knoldselleri i tynde strimler

2 spsk sorte oliven

En lille håndfuld persille

65 g mayonnaise

1 citron

Evt frisk rosmarin eller lignende krydderurter


Sådan gør du

Selleriremoulade

Giv knoldsellerien en smule salt, massér den kort, og lad den trække et par minutter.

Snit oliven og persille, og smid det i skålen med knoldselleri.

Tilføj mayonnaise og saften fra en halv citron og rør sammen.

Smag til med citronskal.


Sprød kylling

Varm en stegeplade eller pande gradvist op.

Udben kyllingen - se hvordan i videoen.

Når stegepladen er medium varm, tilføjes smør og lidt salt, hvorefter kyllingestykkerne lægges med skindsiden nedad. Læg en smasher eller stegevægt ovenpå for at presse kyllingen mod stegepladen.

Fjern smasher/stegevægt fra kyllingen efter et par minutter, og krydr med salt og peber. Giv de to fed hvidløg et slag for at bryde skallen, og læg dem på stegepladen, eventuelt med friske krydderurter.

Når kyllingen er brun og sprød, vender du den og lader den stege kort på den ene side.

Fjern kyllingen fra stegepladen, og lad den trække.


Anretning

Læg kyllingen på et skærebræt med skindsiden nedad og skær ud i mindre stykker.

Anret og server med selleriremoulade.



← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Brian Mark: Sauce Bearnaise

Lær at lave en fransk klassiker, sauce bearnaise. Brian Mark giver dig her sin opskrift både på selve saucen og en hjemmelavet bearnaiseessens, som skal bruges. Denne...

Læs mere

Brian Mark: Sauce Blanquette

"Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce". Sådan beskriver Brian Mark sauce blanquette, som han her giver dig sin opskrift på. Saucen er lettere at...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke