Mexicansk krydret kylling med mangosalsa

Opskrifter fra professionelle

Simpelt og lækkert, men smækfyldt med smag fra lunere himmelstrøg. Kyllingen her er marineret i en masse skønne krydderier med rod i det mexicanske køkken. Er tiden til det, kan du med fordel lade kyllingen marinere i blandingen en time eller længere.
Kyllingen får selskab af en frisk og spicy mangosalsa med forårsløg og koriander. Den smager i øvrigt også godt med en bunke sweet potato fries på siden.
Mangosalsa
Skær skrællen af mangoen, og skær den i små tern. Halvér agurken på langs, og skrab kernerne ud. Skær den i små tern. Hak chilien – kassér evt. kernerne. Snit forårsløg fint, og hak korianderen.
Kom det hele i en skål sammen med olivenolie, og smag til med limesaft, salt og peber.
Kylling
Del kyllingelårene ved leddene. Bland olie med alle de tørre krydderier, og gnid blandingen på kyllingen.
Kom kyllingen i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen ved 180 grader varmluft/200 grader alm. ovn i ca. 40-45 minutter, til kyllingen er gennemstegt.
Nyd kyllingen med mangosalsaen.