Mexicansk krydret kylling med mangosalsa

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Opskrifter fra professionelle

Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 45 min
I alt: 60 min

Simpelt og lækkert, men smækfyldt med smag fra lunere himmelstrøg. Kyllingen her er marineret i en masse skønne krydderier med rod i det mexicanske køkken. Er tiden til det, kan du med fordel lade kyllingen marinere i blandingen en time eller længere.

Kyllingen får selskab af en frisk og spicy mangosalsa med forårsløg og koriander. Den smager i øvrigt også godt med en bunke sweet potato fries på siden.

Antal
personer
Ingredienser
4
hele kyllingelår
3 spsk.
olie
2 tsk.
paprika
2 tsk.
chilipulver
1 tsk.
spidskommen
1 tsk.
hvidløgspulver
1 tsk.
tørret oregano
2 tsk.
flagesalt
1 knsp.
sort peber
2
mangoer
0.25
agurk
1
grønne chilipebere
1 bdt.
forårsløg
1 bdt.
koriander
2 spsk.
olivenolie
1
lime
Salt og peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Mangosalsa
Trin 1/2

Skær skrællen af mangoen, og skær den i små tern. Halvér agurken på langs, og skrab kernerne ud. Skær den i små tern. Hak chilien – kassér evt. kernerne. Snit forårsløg fint, og hak korianderen.

Trin 2/2

Kom det hele i en skål sammen med olivenolie, og smag til med limesaft, salt og peber.

Kylling
Trin 1/3

Del kyllingelårene ved leddene. Bland olie med alle de tørre krydderier, og gnid blandingen på kyllingen.

Trin 2/3

Kom kyllingen i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen ved 180 grader varmluft/200 grader alm. ovn i ca. 40-45 minutter, til kyllingen er gennemstegt.

Trin 3/3

Nyd kyllingen med mangosalsaen.

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.