Tacos m. tuntatar og guacamole

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Forberedelse: 30 min
Tilberedning: 15 min
I alt: 45 min

Få Adam Prices opskrift på en ret, der smager fantastisk, men som er let nok at lave til at passe perfekt som en hverdagsret. Det mest omstændige i opskriften er nemlig at hakke de forskellige grøntsager.

Retten er inspireret af det mexicanske køkken med sprødstegte majstortillaer, hvor der først kommer guacamole og dernæst tuntatar på. Du kan selv justere styrken ved at tilpasse mængden af chili i chilimayo, tuntatar og guacamole.

Antal
personer
Ingredienser
200 g
frisk tun i sushi-kvalitet
1
moden mango
4
radiser
4
forårsløg
0.5
rød chili, finthakket
1
lille skoleagurk
Olivenolie
Limesaft
Koriander, finthakket
2
avocadoer
0.5
jalapeño
1
forårsløg
Limeskal, revet
Limesaft
Koriander, finthakket
Evt. en spsk finthakket agurk
2 spsk
mayonnaise
1 spsk
skyr naturel
Chilisauve (her Pirerres Original)
Lidt ketchup
Evt. urteolie
Salt og peber
Køb friske, bagte tortillas af majsmel (findes i de fleste større supermarkeder)
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Tuntatar
Trin 1/2

Skær små tern af tunen. Samme tern af mangoen, hak radiser og forårsløg, og bland med den finthakkede chili og koriander.

Trin 2/2

Smag til med olivenolie og limesaft, salt og peber.

Guacamole
Trin 1/2

Skær avocadoer i tern. Finthak de andre elementer.

Trin 2/2

Bland til en grov guacamole, og smag til med salt, peber, olie og limesaft. 

Chilimayo

Trin 1/1

Bland alle ingredienserne og juster styrken med chilisauce.

Tortillas

Trin 1/2

Steg dine tortillas i olie i 1-2 minutter - de skal dækkes helt af olien, så de puffer lidt op og tager farve.

Trin 2/2

Dryp dem af på fedtsugende papir. 

Anretning

Trin 1/2

Anret en tortilla med et tyndt lag chilimayo, godt med guacamole og øverst tuntataren.

Trin 2/2

Kom gerne lidt finthakket koriander på toppen og lidt limesaft. Dryp eventuelt med lidt urteolie, hvis du har. 

Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Maden har fyldt meget i Adam Prices liv lige fra barndommen og til i dag, hvor han både kan kalde sig madskribent, restauratør og kogebogsforfatter. Mest kendt er han nok som tv-kok i programmet “Spise med Price”, som han siden 2008 har lavet med sin bror, James Price.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.