Omelet med spinat og gedeost

TV-kok & kogebogsforfatter

Her viser tv-kok og kogebogsforfatter Adam Price dig, hvordan du laver en af de mest klassiske retter i det salte køkken; Nemlig en omelet.
Omeletten er både let at lave og har et smeltende indre af gedeost, som giver den et ekstra niveau. Lav den til brunch, som frokostret eller til let aftensmad med en stor, grøn salat og godt brød til.
Tag en stor pande eller gryde og steg lidt finthakket hvidløg i olivenolie i et minut.
Så kommes spinaten ved. Den falder helt sammen og bliver mørkegrøn. Smages til med salt og peber og stilles til side.
En 28 cm carbonstålspande med god seasoning varmes grundigt op.
Olie kommes på - det er vigtigt, at olien er varm, når æggene kommer på.
Pisk æggene sammen med salt og peber.
Kom æggene på den varme pande.
Pisk i et halvt minuts tid, så æggemassen bliver vendt rundt mod den varme pande.
Lad derpå omeletten forsegle mens gedeosten kommes på. Skru evt. lidt ned for varmen, så omeletten bager igennem og osten begynder at smelte.
Derpå kommes spinaten på hist og her mellem stykkerne af gedeost.
Med en paletkniv mærker man langs kanten af panden, at omeletten slipper.
Derpå lader man den halvt glide af panden enten på en stor tallerken, et fad eller et skærebræt.
Når den er halvt gledet af panden, foldes den anden halvdel indover. Øvelse gør mester.
Nu kan omeletten skæres i stykker, hvor man gerne skulle kunne se den cremede gedeost smelte ud over spinaten.