Omelet med spinat og gedeost

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Forberedelse: 20 min
Tilberedning: 20 min
I alt: 40 min

Her viser tv-kok og kogebogsforfatter Adam Price dig, hvordan du laver en af de mest klassiske retter i det salte køkken; Nemlig en omelet. 

Omeletten er både let at lave og har et smeltende indre af gedeost, som giver den et ekstra niveau. Lav den til brunch, som frokostret eller til let aftensmad med en stor, grøn salat og godt brød til. 

Antal
personer
Ingredienser
6
æg
1 bæger
frisk gedeost i olie (man kan også bruge anden frisk gedeost)
250 g
skyllet og klargjort spinat
2 fed
hvidløg
Salt
Peber
Olivenolie
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/13

Tag en stor pande eller gryde og steg lidt finthakket hvidløg i olivenolie i et minut.

Trin 2/13

Så kommes spinaten ved. Den falder helt sammen og bliver mørkegrøn. Smages til med salt og peber og stilles til side.

Trin 3/13

En 28 cm carbonstålspande med god seasoning varmes grundigt op.

Trin 4/13

Olie kommes på - det er vigtigt, at olien er varm, når æggene kommer på. 

Trin 5/13

Pisk æggene sammen med salt og peber.

Trin 6/13

Kom æggene på den varme pande.

Trin 7/13

Pisk i et halvt minuts tid, så æggemassen bliver vendt rundt mod den varme pande.

Trin 8/13

Lad derpå omeletten forsegle mens gedeosten kommes på. Skru evt. lidt ned for varmen, så omeletten bager igennem og osten begynder at smelte.

Trin 9/13

Derpå kommes spinaten på hist og her mellem stykkerne af gedeost. 

Trin 10/13

Med en paletkniv mærker man langs kanten af panden, at omeletten slipper.

Trin 11/13

Derpå lader man den halvt glide af panden enten på en stor tallerken, et fad eller et skærebræt.

Trin 12/13

Når den er halvt gledet af panden, foldes den anden halvdel indover. Øvelse gør mester.

Trin 13/13

Nu kan omeletten skæres i stykker, hvor man gerne skulle kunne se den cremede gedeost smelte ud over spinaten. 

Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Maden har fyldt meget i Adam Prices liv lige fra barndommen og til i dag, hvor han både kan kalde sig madskribent, restauratør og kogebogsforfatter. Mest kendt er han nok som tv-kok i programmet “Spise med Price”, som han siden 2008 har lavet med sin bror, James Price.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.