Skindstegt torsk med kål, nødder og brunet smørsauce

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Opskrifter fra professionelle

Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 10 min
I alt: 20 min

Fisk får til tider ry for at være svært at tilberede, men sådan behøver det langt fra at være. Her kommer en simpel og lækker tilberedning af torsk, som får selskab af kål, ristede hasselnødder og en brunet smørsauce med friske krydderurter, kapers og skalotteløg. Kan du ikke finde torsk, kan du erstatte den med andre fisk.

Antal
personer
Ingredienser
50 g
afskallede hasselnødder
4 stk
torskefileter á ca. 150 g
100 g
grønkål eller palmekål (eller en blanding af de to)
100 g
rosenkål
Smør og olie til stegning
Salt og peber
2 stk
skalotteløg
1 fed
hvidløg
1 håndfuld
blandede urter, fx persille, purløg og estragon)
200 g
usaltet smør
1 spsk
balsamicoeddike
4 spsk
kapers
Salt og peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/8

Rist hasselnødderne på en tør pande, til de tager farve. Hak dem groft.

Trin 2/8

Krydr torskefileterne med salt.

Trin 3/8

Pluk kålen i grove stykker. Skær bunden af rosenkålen, og del den i blade. Damp begge dele i letsaltet kogende vand i ca. 30 sekunder. Hæld vandet fra, og lad kålen dryppe af.

Trin 4/8

Steg torskefileterne i rigelige mængder fedtstof på den side, hvor skindet har siddet, til de tager farve. Vend dem, og steg videre et par minutter, mens du hælder fedtstof over, til fisken lige akkurat er tilbedt. 

Trin 5/8

Anret fisk, kål og hasselnødder på en tallerken, og hæld smørsaucen over.

Trin 6/8

Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Pluk og hak urterne.

Trin 7/8

Kom smørret i en gryde, og lad det varme op, til det bliver brunt – pas på, at det ikke brænder på. Tilsæt skalotteløg og hvidløg, og rør rundt kortvarigt. Kom balsamicoeddike, kapers og urter i, og tag straks gryden af varmen.

Trin 8/8

Smag til med salt og peber.

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.