Saltimbocca ala Romana

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Opskrifter fra professionelle

Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 15 min
I alt: 25 min

Saltimbocca består af tynde skiver kalveschnitzel, som steges sammen med salvie og lufttørret skinke.
Hertil kommer en enkel sauce på sød marsalavin og fond.

Ønsker du en tykkere sauce, kan du vælge at jævne den eller montere den med koldt smør – det vil sige, at du tager panden af varmen og pisker kolde smørtern i et efter et. 

Antal
personer
Ingredienser
2 stk
kalveschnitzler, ca. 600 g
4 skiver
lufttørret skinke
4 stk
salvieblade
1.5 dl
hvedemel
50 g
smør
1 dl
marsala
1 dl
hønsefond
Salt og peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/5

Læg kalveschnitzlerne mellem to stykker husholdningsfilm, og bank dem flade med en kødhammer eller bagsiden af en tung pande. Vikl lufttørret skinke omkring, og sæt skinke og salvieblade fast med tandstikker. 

Trin 2/5

Krydr hvedemel med salt og peber. Vend hvert stykke kød i melet, og ryst det let, så overskydende mel drysses af.

Trin 3/5

Brun kalveschnitzlerne grundigt ad to omgange i halvdelen af smørret på en pande, og sæt dem til side. 

Trin 4/5

Rengør panden, tilsæt marsala og hønsefond, og kog ind til det halve. Tilsæt resten af smørret, og lad det smelte. Smag til med salt og peber. 

Trin 5/5

Kom kødet tilbage på panden, og servér.  

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.