Pasta all'amatriciana

Se flere af vores opskrifter

Denne her italienske klassiker kræver ganske få ingredienser. Derfor er det særdeles vigtigt, at du vælger råvarer af den bedste kvalitet.
Kan du ikke finde bucatini, kan du benytte spaghetti i stedet.
Skær guanciale eller pancetta i fine tern. Steg dem i olivenolie, til de tager farve og smider lidt af fedtet.
Tilsæt chiliflager, og steg videre kortvarigt.
Hæld hvidvin ved, og lad det koge ind til cirka 1/3.
Mos de flåede tomater med en grydeske eller med hænderne, og hæld dem ved. Lad det simre i 15 minutter uden låg.
Kog pastaen i letsaltet vand, til den er 1 minut fra at være al dente. Hæld vandet fra, men gem lidt af det.
Riv pecorino.
Vend pastaen sammen tomatsaucen, og spæd til med kogevandet fra pastaen.
Lad pastaen simre færdig i tomatsaucen, og tag den af blusset.
Vend 2/3 af pecorinoen i pastaen, og smag til med salt og peber.
Drys med ekstra revet pecorino ved servering.