Pad thai med kylling, tofu og kinesisk purløg

Se flere af vores opskrifter

Tag på et lynvisit til Thailands farverige gadekøkkener med denne her autentiske opskrift på pad thai med rejer, tofu og kinesisk purløg. Her er der brugt en hjemmelavet pad thai-sauce, men skal det gå stærkt, kan du købe en færdiglavet version i asiatiske butikker og i velassorterede supermarkeder.
Bemærk, at det er vanskeligt at stege en stor portion pad thai. Derfor opdeles stegningen, så der laves til to personer ad gangen.
Sauce
Knus palmesukker, og kom det i en lille gryde sammen med fiskesauce, tamarindpaste og vand. Bring gryden i kog, og lad saucen simre, til palmesukkeret er opløst.
Pad thai
Udblød risnudler i varmt vand i 15 minutter. De skal være bløde uden at være tilberedte.
Pil og hak hvidløg og thai skalotteløg. Snit kinapurløg i 3 centimeter stykker. Skær tofu i små tern.
Steg rejer i olie, til de lige akkurat er gennemstegte, og sæt dem til side. Slå æggene ud i to skåle.
Nudlerne skal steges ad to omgange. Benyt derfor halvdelen af ingredienserne ved hver stegning.
Steg hvidløg og thai skalotteløg i olie i en wok, til hvidløget så småt er gyldent.
Tilsæt tofu, og steg videre i 1 minut. Tilsæt risnudler, og stænk straks lidt vand over.
Steg nudlerne i 1 minut, og adskil og løft dem imens med to paletknive for at undgå, at de klistrer sammen.
Skub blandingen ud til siden, hæld lidt ekstra olie i wokken, og tilsæt æggene. Rør i dem, og lad dem stege kortvarigt, inden du blander dem med nudlerne.
Tilsæt sauce, søde radiser og bønnespirer, og vend det godt sammen.
Vend til sidst rejer og kinapurløg i.
Tilbehør
Servér med hakkede peanuts, limebåde, groft chilipulver, sukker og fiskesauce, som der smages til med ved bordet.