Pad thai med kylling, tofu og kinesisk purløg

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Se flere af vores opskrifter

Forberedelse: 20 min
Tilberedning: 10 min
I alt: 30 min

Tag på et lynvisit til Thailands farverige gadekøkkener med denne her autentiske opskrift på pad thai med rejer, tofu og kinesisk purløg. Her er der brugt en hjemmelavet pad thai-sauce, men skal det gå stærkt, kan du købe en færdiglavet version i asiatiske butikker og i velassorterede supermarkeder.

Bemærk, at det er vanskeligt at stege en stor portion pad thai. Derfor opdeles stegningen, så der laves til to personer ad gangen. 

Antal
personer
Ingredienser
100 g
palmesukker
4 spsk
fiskesauce
4 spsk
tamarindpaste
0.5 dl
vand
300 g
brede risnudler (3-5 mm brede)
1 fed
hvidløg
2 stk
thai skalotteløg (eller ½ lille rødløg)
1 bdt
kina purløg
200 g
fast tofu
300 g
pillede tigerrejer
4 stk
æg
4 spsk
hakkede søde tørrede radiser 
200 g
bønnespirer
Olie til stegning
4 spsk
hakkede ristede peanuts
2 stk
lime i både
5 dl
hønsefond
Groft chilipulver
Sukker
Fiskesauce
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Sauce
Trin 1/1

Knus palmesukker, og kom det i en lille gryde sammen med fiskesauce, tamarindpaste og vand. Bring gryden i kog, og lad saucen simre, til palmesukkeret er opløst.

Pad thai
Trin 1/10

Udblød risnudler i varmt vand i 15 minutter. De skal være bløde uden at være tilberedte.

Trin 2/10

Pil og hak hvidløg og thai skalotteløg. Snit kinapurløg i 3 centimeter stykker. Skær tofu i små tern.

Trin 3/10

Steg rejer i olie, til de lige akkurat er gennemstegte, og sæt dem til side. Slå æggene ud i to skåle. 

Trin 4/10

Nudlerne skal steges ad to omgange. Benyt derfor halvdelen af ingredienserne ved hver stegning.

Trin 5/10

Steg hvidløg og thai skalotteløg i olie i en wok, til hvidløget så småt er gyldent.

Trin 6/10

Tilsæt tofu, og steg videre i 1 minut. Tilsæt risnudler, og stænk straks lidt vand over.

Trin 7/10

Steg nudlerne i 1 minut, og adskil og løft dem imens med to paletknive for at undgå, at de klistrer sammen.

Trin 8/10

Skub blandingen ud til siden, hæld lidt ekstra olie i wokken, og tilsæt æggene. Rør i dem, og lad dem stege kortvarigt, inden du blander dem med nudlerne.

Trin 9/10

Tilsæt sauce, søde radiser og bønnespirer, og vend det godt sammen.

Trin 10/10

Vend til sidst rejer og kinapurløg i. 

Tilbehør
Trin 1/1

Servér med hakkede peanuts, limebåde, groft chilipulver, sukker og fiskesauce, som der smages til med ved bordet.

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.