Stir fry med oksekød og grønt

Opskrifter fra professionelle

Den her lækre og smagfulde ret med mørt oksekød i strimler, grøntsager og østerssauce tager ingen tid at bikse sammen. Variér gerne rettens indhold efter sæsonen, og sørg endelig for ikke at stege grøntsagerne mere end højst nødvendigt. De må gerne stadig have bid.
Retten smager også dejligt med peberfrugt, gulerod, spidskål, sukkerærter, sugarsnaps og svampe.
Pil løg og hvidløg. Skær løget i tynde både, og hak hvidløg. Skær enderne af asparges, aspargesbroccoli og grønne bønner, og del det hele i mundrette stykker.
Skær oksekød i strimler, og brun dem ved høj varme i olie på en pande. Sæt dem til side.
Hæld lidt ekstra olie på panden, og steg hvidløg, til det så småt tager farve. Tilsæt grøntsagerne, og steg videre i cirka 2 minutter ved høj varme.
Tilsæt østerssauce, mørk soja og sukker, og vend oksestrimlerne i. Hæld gerne en smule vand ved, hvis retten virker tør. Smag til med fiskesauce og hvid peber samt eventuelt ekstra sukker hvis nødvendigt.
Servér med ris eller nudler.