Lynstegt tun med salat og sojadressing

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Opskrifter fra professionelle

Forberedelse: 20 min
Tilberedning: 0 min
I alt: 20 min

Lynstegt tun er en skøn spise, som her er sat sammen med en asiatisk inspireret salat og en dressing på soja, ingefær og honning. Retten er perfekt som forret eller som del af et delemåltid med flere små retter. 

Antal
personer
Ingredienser
1
stor tunbøf, ca. 400 g
2 spsk
sorte sesamfrø
2 spsk
hvide sesamfrø
1
mango
0.25
agurk
3
forårsløg
0.25 bdt
koriander
2 håndfulde
blandede salatblade, fx frisee
Olie til stegning
Evt. lidt sesamfrø til pynt
2 spsk
soja
1 spsk
finthakket ingefær
1 spsk
honning
1 tsk
sesamfrø
1 spsk
sesamolie
0.5 spsk
riseddike
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Tun og salat
Trin 1/4

Skær tunbøffen i passende stykker på ca. i 4 cm i bredden, og vend dem i sorte og hvide sesamfrø. Lynsteg tunen i olie på en varm pande i cirka 10 sekunder på alle sider.

Trin 2/4

Skær mangoen i aflange stykker. Skær agurk og forårsløg i julienne (tynde strimler) – læg evt. forårsløgene i isvand, så de krøller op. Pluk korianderen groft.

Trin 3/4

Skær tunen i tynde skiver, og anret dem på en tallerken sammen med salatblade, agurk, mango, forårsløg og koriander.

Trin 4/4

Pynt evt. med en smule sesamfrø, og servér med sojadressingen.

Sojadressing
Trin 1/1

Rør alle ingredienserne sammen, til honningen er opløst.

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.