Mørdejstærte med chokoladeganache, kaffe og vaniljeis.

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Kristoffer Madsen

Vinder af Rising Star & assisterende køkkenchef, Molskroen

Forberedelse: 60 min
Tilberedning: 2t
I alt: 3t

Her er desserten, som kørte sejren i hus for Kristoffer Madsen til Rising Star. Til konkurrencen havde deltagerne en række krav, blandt andet brugen af kaviar, men her har Kristoffer tilpasset desserten, så den er til at gå til derhjemme - uden at gå på kompromis med smagen.En sprød mørdejstærte med feuilletine danner bunden efterfulgt af en mørk chokoladeganache, som toppes med en dekorativ hvid chokoladeganache. Desserten serveres med en cremet vaniljeis i quenelle og et drys friskkværnet kaffe.

 

P.S. Den hvide chokoladeganache skal stå natten over, så den kan du med fordel lave dagen før.

Antal
personer
Ingredienser
325 g
hvid chokolade (gerne 34 % fra Cacao Barry)
5 dl
fløde
0.5 stk
husblas
250 g
smør
130 g
flormelis
75 g
mandelmel
75 g
æg (ca. 1 stort )
4 g
salt
375 g
hvedemel
50 g
kakaopulver
Linser, bønner eller ris til blindbagning
15 g
Feuilletine
50 g
mørk chokolade (gerne 50 % fra Cacao Barry)
100 g
mælkechokolade
100 g
mørk chokolade 
140 g
fløde
25 g
smør
God vaniljeis
Fint friskkværnet kaffe
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Sådan laver du hvid chokoladeganache
Trin 1/6

Udblød husblas i iskoldt vand.

Trin 2/6

Varm fløden op til kogepunktet.

Trin 3/6

Tilsæt den hvide chokolade og det udblødte husblas til den varme fløde. Pisk med et piskeris, indtil alt er helt homogent.

Trin 4/6

Hæld massen i en plastikbøtte og læg et lag plastfolie over, så den ikke danner en hinde.

Trin 5/6

Sæt på køl, indtil den er nede på 3 grader (gerne natten over).

Trin 6/6

Når massen er kold nok, piskes den på en røremaskine med K-spade, indtil den bliver luftig. Pas på, at den ikke piskes for meget.

Sådan laver du kakao mørdej
Trin 1/5

Forvarm ovnen til 200 grader.

Trin 2/5

I en røremaskine med K-spade, kom smør, flormelis, mandelmel, æg, salt, hvedemel og kakaopulver i skålen.

Trin 3/5

Rør ingredienserne sammen, indtil de er godt blandet.

Trin 4/5

Rul dejen ud mellem to stykker smurt bagepapir, til den er i den ønskede tykkelse.

Trin 5/5

Bag dejen i ovnen i 7-8 minutter, eller indtil den er let gylden.Lad dejen køle af, inden du tager den ud af formen.

Sådan laver du feuilletine med mørk chokolade
Trin 1/2

Smelt chokoladen over vandbad.

Trin 2/2

Når chokoladen er helt smeltet, vend den forsigtigt med feuilletine-flager.

Sådan laver du mørk chokoladeganache 
Trin 1/5

Varm fløden op i en gryde, indtil den når kogepunktet. 

Trin 2/5

Tag gryden af varmen, og tilsæt chokolade og smør. 

Trin 3/5

Brug en stavblender til at blende ganachen, indtil den er helt glat ensartet. 

Trin 4/5

Hæld ganachen over din mørdejstærte med Feuilletinen. 

Trin 5/5

5. Sæt tærten på køl, indtil chokoladen har sat sig. Nu har du en silkeblød og lækker chokoladeganache – perfekt til din tærte!

Servering
Trin 1/1

Anret nu mørdejstærten med den oppiskede hvide chokoladeganache, drysset med friskkværnet kaffe, og en quenelle god vaniljeis.

Kristoffer Madsen

Vinder af Rising Star & assisterende køkkenchef, Molskroen

Kristoffer Madsen kan kalde sig vinder af Rising Star 2025, Sol over Gudhjems talentkonkurrence for de nyeste navne i dansk topgastronomi. 2025 er også året, hvor han stiller op til danmarksmesterskaberne for kokke, nemlig Årets Kok. Derudover har Kristoffer Madsen i flere år været en del af det danske kokkelandshold.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.