Risalamande

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Forberedelse: 5 min
Tilberedning: 1t 55 min
I alt: 2t

Julens bedste risalamande? I hvert fald hvis du spørger Adam Price. I hans familie er opskriften på risalamande nemlig så personlig, at al køkkenhjælp bliver afvist - så man kan lave den præcis, som man selv foretrækker.

Bliv guidet trin for trin til den perfekte risalamande – cremet, luftig og fuld af smag. Adam Price deler sine bedste tips til den klassiske julefavorit, inklusive et lille twist, der får mandelsmagen til at stå helt skarpt.

Antal
personer
Ingredienser
3 dl
vand
180 g
grødris
10 dl
sødmælk
Korn af 1 vaniljestang + evt. ekstra vaniljesukker
4 spsk
flormelis - eller efter smag
200 g
smuttede, hakkede mandler (+1 hel!)
5 dl
piskefløde
Evt. lidt Amaretto 
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/9

Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Drys risene i det kogende vand, og lad dem koge et par minutter under omrøring.

Trin 2/9

Tilsæt mælk, de udskrabede vaniljekorn og vaniljestangen. Bring det i kog under omrøring. Kog grøden ved svag varme under låg i ca. 35-40 minutter, og rør af og til.

Trin 3/9

(Nogle gange kan det tage lidt længere at koge grøden færdig… så vær tålmodig. Fjern evt. låget det sidste stykke tid, hvis grøden virker for flydende.)

Trin 4/9

Husk at give grøden en anelse salt; det giver også god smag til risalamanden. 

Trin 5/9

Afkøl grøden, og fjern vanillestangen.

Trin 6/9

Pisk fløden til skum med flormelis efter smag, og vend det i grøden.

Trin 7/9

Vend de hakkede mandler i risalamanden. Smag evt. til med et lille bløb Amaretto – den hjælper mandelsmagen rigtig godt på vej.

Trin 8/9

Sæt desserten på køl, gerne et døgns tid.

Trin 9/9

Servér med kirsebærsovs evt. blandet med lidt amarenakirsebær og lidt af deres lage. Det løfter smagen betydeligt!

Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Maden har fyldt meget i Adam Prices liv lige fra barndommen og til i dag, hvor han både kan kalde sig madskribent, restauratør og kogebogsforfatter. Mest kendt er han nok som tv-kok i programmet “Spise med Price”, som han siden 2008 har lavet med sin bror, James Price.

Læs mere
Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.