Julens bedste risalamande? I hvert fald hvis du spørger Adam Price. I hans familie er opskriften på risalamande nemlig så personlig, at al køkkenhjælp bliver afvist - så man kan lave den præcis, som man selv foretrækker.
Bliv guidet trin for trin til den perfekte risalamande – cremet, luftig og fuld af smag. Adam Price deler sine bedste tips til den klassiske julefavorit, inklusive et lille twist, der får mandelsmagen til at stå helt skarpt.
Se opskriften her
Ingredienser
6-8 personer
3 dl vand
180 g grødris
1 liter sødmælk
Korn af 1 vaniljestang + evt. ekstra vaniljesukker
4-5 spsk. flormelis - eller efter smag
200 g smuttede, hakkede mandler (+1 hel!)
1/2 liter piskefløde
Evt. lidt Amaretto
Sådan gør du
Bring vandet i kog i en tykbundet gryde. Drys risene i det kogende vand, og lad dem koge et par minutter under omrøring.
Tilsæt mælk, de udskrabede vaniljekorn og vaniljestangen. Bring det i kog under omrøring. Kog grøden ved svag varme under låg i ca. 35-40 minutter, og rør af og til.
(Nogle gange kan det tage lidt længere at koge grøden færdig… så vær tålmodig. Fjern evt. låget det sidste stykke tid, hvis grøden virker for flydende.)
Husk at give grøden en anelse salt; det giver også god smag til risalamanden.
Afkøl grøden, og fjern vanillestangen.
Pisk fløden til skum med flormelis efter smag, og vend det i grøden.
Vend de hakkede mandler i risalamanden. Smag evt. til med et lille bløb Amaretto – den hjælper mandelsmagen rigtig godt på vej.
Sæt desserten på køl, gerne et døgns tid.
Servér med kirsebærsovs evt. blandet med lidt amarenakirsebær og lidt af deres lage. Det løfter smagen betydeligt!