Brun sovs

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Tilberedning: 30 min
I alt: 30 min

Den brune sovs er det, du sætter på julebordet, der binder alle andre elementer sammen til den julemenu, vi kender. Derfor er det selvfølgelig afgørende, at sovsen sidder lige i skabet.

Bliv guidet af Adam Price til, hvordan du kan gå fra stegeskyen efter din flæskesteg til en lækker, brun sovs, der hverken er kedelig, skilt eller for tynd. For hvis der er ét sted, hvor det er forbudt at servere en dårlig sovs, så er det i Adam Prices familie.

Antal
personer
Ingredienser
2 spsk
smør
2 spsk
hvedemel
7.5 dl
svinefond (stegeskyen fra ribbenstegen + ekstra købefond)
2 dl
piskefløde
1 dl
sherryvinaigre
2 spsk
ribsgelé
Salt og peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/5

Smelt smørret i en gryde, der kan rumme sovsen. Tilsæt mel, og bag det af, til det har en farve som lys karamel.

Trin 2/5

Tilsæt svinefonden, mens der piskes. Lad sovsen koge roligt igennem i ti minutter, mens der løbende røres.

Trin 3/5

Tilsæt piskefløde, og lad sovsen koge op.

Trin 4/5

Smag nu til med ribsgele, sheeryvineddike, salt og peber, og giv evt. sovsen lidt kulør, hvis den er for lys. 

Trin 5/5

Koges ind til passende konsistens og smag. 

Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Maden har fyldt meget i Adam Prices liv lige fra barndommen og til i dag, hvor han både kan kalde sig madskribent, restauratør og kogebogsforfatter. Mest kendt er han nok som tv-kok i programmet “Spise med Price”, som han siden 2008 har lavet med sin bror, James Price.

Læs mere
Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.