Den brune sovs er det, du sætter på julebordet, der binder alle andre elementer sammen til den julemenu, vi kender. Derfor er det selvfølgelig afgørende, at sovsen sidder lige i skabet.
Bliv guidet af Adam Price til, hvordan du kan gå fra stegeskyen efter din flæskesteg til en lækker, brun sovs, der hverken er kedelig, skilt eller for tynd. For hvis der er ét sted, hvor det er forbudt at servere en dårlig sovs, så er det i Adam Prices familie.
Se opskriften her
Ingredienser
4 personer
1-2 spsk. smør
1-2 spsk. hvedemel
Ca. 7,5 dl svinefond (stegeskyen fra ribbenstegen + ekstra købefond)
2 dl piskefløde
1 dl sherryvinaigre
1-2 spsk. ribsgelé
Salt og peber
Sådan gør du
Smelt smørret i en gryde, der kan rumme sovsen. Tilsæt mel, og bag det af, til det har en farve som lys karamel.
Tilsæt svinefonden, mens der piskes. Lad sovsen koge roligt igennem i ti minutter, mens der løbende røres.
Tilsæt piskefløde, og lad sovsen koge op.
Smag nu til med ribsgele, sheeryvineddike, salt og peber, og giv evt. sovsen lidt kulør, hvis den er for lys.
Koges ind til passende konsistens og smag.