Flæskesteg med sprøde svær

Flæskesteg med sprøde svær

En af de helt store klassikere på det danske julebord: Flæskesteg. De sprøde svær er kendt for at give hjemmekokkene sved på panden, men her får du alle Adam Prices tricks og teknikker til at sikre sprøde svær og et saftigt indre.

Stegeskyen, som ender med at være tilbage i bunden af bradepanden, kan du bruge til at lave en lækker brun sovs - den naturlige følgesvend, uanset om det er ribbensteg eller kamsteg, du bruger.

Se opskriften her

Ingredienser

4 personer

1 kg ribbenssteg

1-2 spsk. salt

10-15 stk. laurbærblade

1 spsk. kryddernelliker

4-500 g suppeurter (løg, knoldselleri og gulerod)

 

Sådan gør du

Bed slagteren om at ridse stegen grundigt helt ned til kødet (gå den evt. selv efter derhjemme). Drys rigeligt med salt mellem hvert svær.

Stik halve laurbærblade ned mellem hver anden svær, og sæt to striber kryddernelliker på hver side af laurbærbladene.

Placer stegen på en rist over bradepanden, hvori der hældes omkring en liter vand samt opskårne suppeurter. Det er vigtigt at stegen står lige i ovnen, så sværen får jævn varme over det hele. Støt evt. stegen af med lidt sammenkrøllet sølvfolie.

Sæt stegen ind i en 200 grader varm ovn ca. 35 minutter pr. halve kilo. Kernetemperaturen skal være 65 grader, hvis du bruger et stegetermometer.

Hvis sværen ikke virker sprød, sættes grillen på til sidst. Sørg for hele tiden at kigge på den, så den ikke branker. Laurbærbladene vil under denne proces blive helt svedne, så dem fjerner man bare, inden stegen skæres ud. Hvis bradepanden koger tør undervejs, suppleres med ekstra vand.

Lad stegen hvile i 15-20 minutter, før den skæres ud.

Brug stegeskyen til at lave brun sovs. Opskriften finder du her.

← Ældre indlæg Nyere indlæg →

Opskrifter

RSS

Kartoffelblinis med urtecreme og rogn

Se opskriften her Ingredienser 4 personer 2 bagekartofler 1-2 æg 500 g spinat - skyllet og klar til brug 2 fed hvidløg Smør til at...

Læs mere

Ceviche af torsk med urteolie

Se opskriften her Ingredienser 4 personer 200 gram torsk (50 gram torsk pr. person) 1 lille fed hvidløg Saften af 2 citroner, 1 lime en...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke