Adam Prices Flæskesteg med sprøde svær

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Forberedelse: 5 min
Tilberedning: 1t 30 min
I alt: 1t 35 min

En af de helt store klassikere på det danske julebord: Flæskesteg. De sprøde svær er kendt for at give hjemmekokkene sved på panden, men her får du alle Adam Prices tricks og teknikker til at sikre sprøde svær og et saftigt indre.


Stegeskyen, som ender med at være tilbage i bunden af bradepanden, kan du bruge til at lave en lækker brun sovs - den naturlige følgesvend, uanset om det er ribbensteg eller kamsteg, du bruger.

Antal
personer
Ingredienser
1000 g
ribbenssteg
2 spsk
salt
12
laurbærblade
1 spsk
kryddernelliker
500 g
suppeurter (løg, knoldselleri og gulerod)
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/7

Bed slagteren om at ridse stegen grundigt helt ned til kødet (gå den evt. selv efter derhjemme). Drys rigeligt med salt mellem hvert svær.

Trin 2/7

Stik halve laurbærblade ned mellem hver anden svær, og sæt to striber kryddernelliker på hver side af laurbærbladene.

Trin 3/7

Placer stegen på en rist over bradepanden, hvori der hældes omkring en liter vand samt opskårne suppeurter. Det er vigtigt at stegen står lige i ovnen, så sværen får jævn varme over det hele. Støt evt. stegen af med lidt sammenkrøllet sølvfolie.

Trin 4/7

Sæt stegen ind i en 200 grader varm ovn ca. 35 minutter pr. halve kilo. Kernetemperaturen skal være 65 grader, hvis du bruger et stegetermometer.

Trin 5/7

Hvis sværen ikke virker sprød, sættes grillen på til sidst. Sørg for hele tiden at kigge på den, så den ikke branker. Laurbærbladene vil under denne proces blive helt svedne, så dem fjerner man bare, inden stegen skæres ud. Hvis bradepanden koger tør undervejs, suppleres med ekstra vand.

Trin 6/7

Lad stegen hvile i 15-20 minutter, før den skæres ud.

Trin 7/7

Brug stegeskyen til at lave brun sovs. Opskriften finder du her.

Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Maden har fyldt meget i Adam Prices liv lige fra barndommen og til i dag, hvor han både kan kalde sig madskribent, restauratør og kogebogsforfatter. Mest kendt er han nok som tv-kok i programmet “Spise med Price”, som han siden 2008 har lavet med sin bror, James Price.

Læs mere
Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.