Kartoffelblinis med urtecreme og rogn

Kartoffelblinis med urtecreme og rogn

Se opskriften her


Ingredienser

4 personer

2 bagekartofler

1-2 æg

500 g spinat - skyllet og klar til brug

2 fed hvidløg

Smør til at stege i

Olivenolie

 

Urtecreme:

3 spsk græsk yoghurt

3 spsk 38% creme fraiche

2 spsk hakket dild

2 spsk hakket purløg

2 spsk hakket bredbladet persille

1 citron

 

På toppen:

Løjrom-rogn, Caviar, lakse- eller ørredrogn - ellers den bedste røgede laks du kan finde.

 

Sådan gør du

 

Urtecreme:

3-4 spsk græsk yoghurt og tilsvarende creme fraiche røres sammen med salt og peber, citronsaft og evt lidt revet skal. Finthakket dild, persille og purløg. Smag til og stil cremen koldt.

 

Spinaten:

Sreg lidt revet hvidløg i olivenolie for svag varme. Kom spinaten ved. Lad den falde sammen. Salt og peber på og smag til. Hæld eventuel væde fra. Lad den blive på panden, så den holder sig lun.

 

Kartoflerne:

Riv kartoflerne på det grove jern. Vrid væden af dem. Krydr med salt og peber og bland 1-2 æg i. Varm olie og smør op på en slip let pande. Form flade pandekager af kartoffelmassen og steg dem for middel varme. De skal tage god farve og samle sig, før man forsøger at vende dem med en paletkniv.Vend dem og steg videre på den anden side. De skal være flot gyldne og gennemstegte.

 

Anret ny en kartoffelblini per person, kom lidt spinat ovenpå, derpå nogle skefulde urtecreme og til slut nogle gavmilde skefulde rogn eller skiver af røget laks. Servér mens blinis stadig er sprøde og lune

← Ældre indlæg

Opskrifter

RSS

Ceviche af torsk med urteolie

Se opskriften her Ingredienser 4 personer 200 gram torsk (50 gram torsk pr. person) 1 lille fed hvidløg Saften af 2 citroner, 1 lime en...

Læs mere

Risalamande

Julens bedste risalamande? I hvert fald hvis du spørger Adam Price. I hans familie er opskriften på risalamande nemlig så personlig, at al køkkenhjælp bliver...

Læs mere

Modtag tips & tricks direkte i din indbakke