Kartoffelblinis med urtecreme og rogn

TV-kok & kogebogsforfatter

Blinis og nytår er to ting, der går hånd i hånd. Men i stedet for de traditionelle kan du give dig i kast med kartoffelblinis, som udgør den perfekte forret til nytårsaften.
Her bliver de sprøde kartoffelblinis serveret med en rund urtecreme, spinat med et twist af hvidløg og dine yndlingsrogn eller røget laks på toppen.
Siden optagelsen af denne video har fiskeriministeren udmeldt et forbud mod målrettet fiskeri efter stenbideren i 2025. For at støtte bestanden af stenbidere anbefaler Adam derfor at du vælger et alternativ til stenbidderrogn. Dette kunne oplagt være røget laks, en anden rogn eller sågar kaviar.
Urtecreme
3-4 spsk græsk yoghurt og tilsvarende creme fraiche røres sammen med salt og peber, citronsaft og evt lidt revet skal. Finthakket dild, persille og purløg. Smag til og stil cremen koldt.
Spinaten
Steg lidt revet hvidløg i olivenolie for svag varme.
Kom spinaten ved. Lad den falde sammen. Salt og peber på og smag til. Hæld eventuel væde fra. Lad den blive på panden, så den holder sig lun.
Kartoffelblinis
Riv kartoflerne på det grove jern. Vrid væden af dem. Krydr med salt og peber og bland 1-2 æg i.
Varm olie og smør op på en slip let pande. Form flade pandekager af kartoffelmassen og steg dem for middel varme. De skal tage god farve og samle sig, før man forsøger at vende dem med en paletkniv.Vend dem og steg videre på den anden side. De skal være flot gyldne og gennemstegte.
Anret ny en kartoffelblini per person, kom lidt spinat ovenpå, derpå nogle skefulde urtecreme og til slut nogle gavmilde skefulde rogn eller skiver af røget laks.
Servér mens blinis stadig er sprøde og lune