Kartoffelblinis med urtecreme og rogn

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Forberedelse: 20 min
Tilberedning: 20 min
I alt: 40 min

Blinis og nytår er to ting, der går hånd i hånd. Men i stedet for de traditionelle kan du give dig i kast med kartoffelblinis, som udgør den perfekte forret til nytårsaften.


Her bliver de sprøde kartoffelblinis serveret med en rund urtecreme, spinat med et twist af hvidløg og dine yndlingsrogn eller røget laks på toppen. 


Siden optagelsen af denne video har fiskeriministeren udmeldt et forbud mod målrettet fiskeri efter stenbideren i 2025. For at støtte bestanden af stenbidere anbefaler Adam derfor at du vælger et alternativ til stenbidderrogn. Dette kunne oplagt være røget laks, en anden rogn eller sågar kaviar.

Antal
personer
Ingredienser
2 stk
bagekartofler
2 stk
æg
500 g
spinat - skyllet og klar til brug
2 fed
hvidløg
Smør til stegning
Olivenolie
3 spsk
græsk yoghurt
3 spsk
38% creme fraiche
2 spsk
hakket dild
2 spsk
hakket purløg
2 spsk
hakket bredbladet persille
1
citron
Løjrom-rogn, Caviar, lakse- eller ørredrogn - ellers den bedste røgede laks du kan finde.
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Urtecreme
Trin 1/1

3-4 spsk græsk yoghurt og tilsvarende creme fraiche røres sammen med salt og peber, citronsaft og evt lidt revet skal. Finthakket dild, persille og purløg. Smag til og stil cremen koldt.

Spinaten
Trin 1/2

Steg lidt revet hvidløg i olivenolie for svag varme.

Trin 2/2

Kom spinaten ved. Lad den falde sammen. Salt og peber på og smag til. Hæld eventuel væde fra. Lad den blive på panden, så den holder sig lun.

Kartoffelblinis
Trin 1/3

Riv kartoflerne på det grove jern. Vrid væden af dem. Krydr med salt og peber og bland 1-2 æg i.

Trin 2/3

Varm olie og smør op på en slip let pande. Form flade pandekager af kartoffelmassen og steg dem for middel varme. De skal tage god farve og samle sig, før man forsøger at vende dem med en paletkniv.Vend dem og steg videre på den anden side. De skal være flot gyldne og gennemstegte.

Trin 3/3

Anret ny en kartoffelblini per person, kom lidt spinat ovenpå, derpå nogle skefulde urtecreme og til slut nogle gavmilde skefulde rogn eller skiver af røget laks.

Servér mens blinis stadig er sprøde og lune

Adam Price

TV-kok & kogebogsforfatter

Maden har fyldt meget i Adam Prices liv lige fra barndommen og til i dag, hvor han både kan kalde sig madskribent, restauratør og kogebogsforfatter. Mest kendt er han nok som tv-kok i programmet “Spise med Price”, som han siden 2008 har lavet med sin bror, James Price.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.