Kogt hummer

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Opskrifter fra professionelle

Forberedelse: 10 min
Tilberedning: 6 min
I alt: 16 min

Der findes mange fornemme retter med havets konge, hummeren, men det sarte og delikate kød er så fin en spise, at du ikke behøver at gøre meget andet end at lave en god kogelage og koge dyret for at få et udsøgt måltid på bordet.

For det bedste resultat koges hummeren dagen forinden, hvorefter den trækker på køl i lagen frem til servering. På den måde har du en nem forret til nytårsaften eller andre lejligheder, hvor middagen gerne må være lidt ud over det sædvanlige.

Antal
personer
Ingredienser
4 l
vand
1 dl
groft køkkensalt
0.5 dl
sukker
1 stk
halveret citron
2 stk
laurbærblade
1 håndfuld
frisk dild
0.5 tsk
korianderfrø
0.5 tsk
sorte peberkorn
1 stk
levende hummer, ca. 500 g
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/5

Bring en gryde med vand, salt, sukker, citron, laurbærblade, dild, korianderfrø og peberkorn i kog.

Trin 2/5

Afliv hummeren ved at flække hovedet med en skarp kniv fra toppen af hovedet og frem mod næsen.

Trin 3/5

Kog hummeren i 6 minutter, tag gryden af varmen, og lad den afkøle helt i kogelagen. Sæt den på køl i kogelagen til næste dag.

Trin 4/5

Tag hummeren op af kogelagen, og flæk den på langs. Giv kløer og led et bank med en kødhammer eller lignende.

Trin 5/5

Servér med aioli eller mayonnaise og godt brød.

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.