Indisk curry med braiseret nakkefilet

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Opskrifter fra professionelle

Forberedelse: 5 min
Tilberedning: 1t 30 min
I alt: 1t 35 min

Skøn og varmende curry til de kolde måneder. En nakkefilet vejer ofte det dobbelt af mængden, du skal bruge i opskriften her. Derfor kan du med fordel lave double up på mængden. En curry er nemlig særdeles fryseegnet, og så er der nem og hurtig mad en anden aften, hvor det skal gå stærkt. Alternativt kan du bruge nakkekoteletter, som du skærer i tern. 

Antal
personer
Ingredienser
800 g
nakkefilet
2
løg
5 fed
hvidløg
25 g
ingefær
3 tsk
garam masala
1 tsk
chilipulver
1 tsk
gurkemeje
3
flækkede kardemommekapsler
1
kanelstang
2 dåser
hakkede tomater
2 spsk
tomatpuré
1 ds
kokosmælk
0.25 bdt
plukket korander
3 spsk
ristede og hakkede cashewnødder
Olie til stegning
Salt
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/5

Skær kødet i grove tern, og brun dem i olie i en stor gryde. Sæt dem til side.

Trin 2/5

Pil og hak løg og hvidløg. Skræl ingefæren, og hak den fint.

Trin 3/5

Sautér løg i olie i ca. 10 minutter ved svag varme, til de er let karamelliserede. Skru op for blusset, kom hvidløg og ingefær ved, og sautér videre i 1-2 minutter. Kom mere olie i gryden undervejs hvis nødvendigt, tilsæt krydderier, og sautér videre et minuts tid.

Trin 4/5

ilsæt hakkede tomater, tomatpuré, kokosmælk, vand og kød, bring gryden i kog, og lad den simre stille og roligt i ca. 1-1,5 time, til kødet er mørt. Rør jævnligt, og spæd til med lidt vand, hvis den bliver for tør.

Trin 5/5

Smag til med salt. Top med koriander og cashewnødder ved servering, og nyd curryen med basmatiris og mangochutney.

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.