Rimmet laks med syrnet fløde og grønt

QR code — scan to redeem gift card
Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Opskrifter fra professionelle

Forberedelse: 25t
Tilberedning: 0 min
I alt: 25t

Rimmet laks fungerer både som forret på nytårsbordet eller som et alternativ til den klassiske gravad laks til årets julefrokost. Husk at købe fisk en af høj kvalitet, og frys den inden brug, da fisken ikke varmetilberedes.

Antal
personer
Ingredienser
1 tsk
fennikelfrø
1 tsk
dildfrø
1.5 spsk
flagesalt
1 spsk
sukker
1
lakseside, ca 600 g
1 dl
piskefløde
2 spsk
citronsaft
1 tsk
dijonsennep
0.5 tsk
sukker
0.5
fennikel
0.25
blomkål
0.25
agurk
1
æble
1
håndfuld salatblade
Evt. friske urter til pynt, fx tallerkensmækker og karse
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Laks
Trin 1/4

Knus fennikelfrø og dildfrø i en morter, og bland dem med salt og sukker.

Trin 2/4

Tjek laksen for eventuelle ben, og læg den med skindsiden nedad i et fad.

Trin 3/4

Fordel saltblandingen på begge sider af laksen, og dæk fadet med husholdningsfilm. Sæt fisken på køl i 24-48 timer.

Trin 4/4

Skær laksen i skiver.

Syrnet fløde
Trin 1/2

Bland piskefløde i en skål med citronsaft, og lad den stå lunt i 20-30 minutter, til den tykner.

Trin 2/2

Smag til med sennep, sukker og salt (ønskes en tykkere konsistens, kan du piske den syrnede fløde en anelse).  

Herudover
Trin 1/3

Skær blomkålen i papirstynde skiver – evt. på et mandolinjern. Halvér fenniklen, og skær den i papirstynde skiver – evt. på et mandolinjern. Læg blomkål og fennikel i isvand. Skær agurk og æble i tern. 

Trin 2/3

Anret laksen på tallerkner sammen med den syrnede fløde, agurk, æble, blomkål, fennikel og urter.

Trin 3/3

Nyd med godt brød.   

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.