Rimmet laks med syrnet fløde og grønt

Opskrifter fra professionelle

Rimmet laks fungerer både som forret på nytårsbordet eller som et alternativ til den klassiske gravad laks til årets julefrokost. Husk at købe fisk en af høj kvalitet, og frys den inden brug, da fisken ikke varmetilberedes.
Laks
Knus fennikelfrø og dildfrø i en morter, og bland dem med salt og sukker.
Tjek laksen for eventuelle ben, og læg den med skindsiden nedad i et fad.
Fordel saltblandingen på begge sider af laksen, og dæk fadet med husholdningsfilm. Sæt fisken på køl i 24-48 timer.
Skær laksen i skiver.
Syrnet fløde
Bland piskefløde i en skål med citronsaft, og lad den stå lunt i 20-30 minutter, til den tykner.
Smag til med sennep, sukker og salt (ønskes en tykkere konsistens, kan du piske den syrnede fløde en anelse).
Herudover
Skær blomkålen i papirstynde skiver – evt. på et mandolinjern. Halvér fenniklen, og skær den i papirstynde skiver – evt. på et mandolinjern. Læg blomkål og fennikel i isvand. Skær agurk og æble i tern.
Anret laksen på tallerkner sammen med den syrnede fløde, agurk, æble, blomkål, fennikel og urter.
Nyd med godt brød.