Ragù alla bolognese

Se flere af vores opskrifter

Glem den klassiske kødsovs, som du kan lave på autopilot. Denne her version er med både oksetern, salciccia og rødvin, som løfte den populære spise op til nye højder.
Pil og hak løg og hvidløg. Skær blegselleri i fine tern. Skræl guleroden, og skær den i fine tern.
Steg oksetern i olie, til de tager farve, og sæt dem til side.
Steg pancetta i olie, til det tager farve, og fedtet begynder at smelte.
Tilsæt løg, hvidløg, blegselleri og gulerod, og steg videre i 4-5 minutter.
Tilsæt salcicciafars, og brun det.
Tilsæt tomatpuré, og lad det stege med i 1-2 minutter. Hæld rødvin ved, og lad den koge ind til det halve.
Tilsæt mælk, fond, hakkede tomater, laurbærblade og krydderier. Bring i kog, læg låg på, og lad retten simre i 1,5-2 timer ved svag til jævn varme, til kødet er mørt.
Smag til med salt og peber.
Nyd retten med pasta.