Ragù alla bolognese

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Se flere af vores opskrifter

Forberedelse: 30 min
Tilberedning: 2t
I alt: 2t 30 min

Glem den klassiske kødsovs, som du kan lave på autopilot. Denne her version er med både oksetern, salciccia og rødvin, som løfte den populære spise op til nye højder. 

Antal
personer
Ingredienser
1
stort løg
5 fed
hvidløg
1 stilk
blegselleri
1
gulerod
800 g
oksekød i tern
75 g
pancetta
200 g
salcicciafars
4 spsk
tomatpuré
2 dl
rødvin
1 dl
sødmælk
2 dl
okse- eller kalvefond
2 ds
hakkede tomater
2
laurbærblade
1 tsk
tørret timian
1 tsk
tørret oregano
Olie til stegning
Salt og peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/9

Pil og hak løg og hvidløg. Skær blegselleri i fine tern. Skræl guleroden, og skær den i fine tern.

Trin 2/9

Steg oksetern i olie, til de tager farve, og sæt dem til side. 

Trin 3/9

Steg pancetta i olie, til det tager farve, og fedtet begynder at smelte.

Trin 4/9

Tilsæt løg, hvidløg, blegselleri og gulerod, og steg videre i 4-5 minutter.

Trin 5/9

Tilsæt salcicciafars, og brun det.

Trin 6/9

Tilsæt tomatpuré, og lad det stege med i 1-2 minutter. Hæld rødvin ved, og lad den koge ind til det halve.

Trin 7/9

Tilsæt mælk, fond, hakkede tomater, laurbærblade og krydderier. Bring i kog, læg låg på, og lad retten simre i 1,5-2 timer ved svag til jævn varme, til kødet er mørt.

Trin 8/9

Smag til med salt og peber.

Trin 9/9

Nyd retten med pasta. 

Gastrotools

Se flere af vores opskrifter

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.