Pot pies med braiseret oksekød, vin og gulerødder

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Gastrotools

Opskrifter fra professionelle

Forberedelse: 15 min
Tilberedning: 2t
I alt: 2t 15 min

Pies er den ultimative hyggemad, når kalenderen siger vinter. Her er der tale om oksekød i tern og gulerødder i en herlig sauce på rødvin, fond, tomatpuré og urter. Brug gerne en kødudskæring som bov eller klump, som er særligt gode i simreretter. 

Har du små ovnfaste skåle, ser det fint ud med individuelle pot pies. Du kan dog også bruge et stort ovnfast for og lave en stor pie i stedet.

Nyd evt. dine pot pies med kartoffelmos eller ovnstegte kartofler samt dampet grønt.

Antal
personer
Ingredienser
2
løg
2 fed
hvidløg
800 g
oksekød i grove tern
0.5
flaske rødvin
0.5 l
oksefond
1 spsk.
engelsk sauce
2 spsk.
tomatpuré
4 kviste
timian
2
laurbærblade
3
gulerødder
1 pakke
butterdej
1
æg
Olie til stegning
Majsstivelse til jævning
Salt og peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/4

Pil og hak løg og hvidløg.

Trin 2/4

Brun kødet i olie i en gryde, og sæt det til side. Sautér løg og hvidløg i samme gryde, til løgene er klare. Kom kødet tilbage i gryden sammen med rødvin, oksefond, engelsk sauce, tomatpuré, timian og laurbærblade. Bring gryden i kog, og lad den simre under låg i en time.

Trin 3/4

Skræl imens gulerødderne, og skær dem ud i grove stykker. Kom dem i gryden, og lad den simre videre i ca. 30 minutter, til kødet er mørt. Jævn med majsstivelse rørt ud i vand, og smag til med salt og peber. Afkøl til stuetemperatur.

Trin 4/4

Kom det afkølede fyld i små ovnfaste skåle. Rul butterdejen ud, og udstik den, så den passer til skålene. Lav et lille hul i midten, så dampen kan slippe ud. Læg forsigtigt dejen over fyldet, og tryk sammen i kanterne. Pensl med pisket æg, og sæt de små pies i ovnen ved 180 grader varmluft/200 grader alm. ovn i ca. 25-30 minutter, til de er sprøde og gyldne.

Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.