Kødboller i tomatsauce

Sæt ægte comfort food på bordet med de her saftige kødboller i tomatsauce, og lav gerne en stor portion, nu du er i gang. Kødboller i tomatsauce er særdeles fryseegnede, og så er der nem mad, en dag, hvor tiden er knap.
Nyd dem med pasta, gnocchi eller polenta, eller prop dem i en meatball sub, og gratinér dem med ost.
Kødboller
Pil og hak løg og hvidløg. Sautér begge dele i olie, til løgene er klare. Sæt til side, og afkøl.
Udblød brødet i mælk. Pluk og hak krydderurter. Bland det hele med løg, hvidløg, oksekød, æg, parmesan, salt og peber. Rør farsen sej, form den til kødboller, og steg dem i olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
Tomatsauce
Pil og hak løg og hvidløg. Steg begge dele i olivenolie, til løgene er klare. Tilsæt chiliflager og tomatpuré, og steg videre kortvarigt. Hæld tomatpassata i, og lad saucen simre i 15 minutter. Smag til med sukker, salt og peber.
Vend kødbollerne i tomatsaucen, og drys med revet parmesan. Pynt med friske krydderurter, og servér med pasta.