Klassisk lasagne med bechamelsauce

Se flere af vores opskrifter

Den klassiske lasagne med bechamelsauce og ost er et sikkert hit hos både store og små. Nyd den, som den er, eller sammen med en god grøn salat med vinaigrette.
Du kan udskifte de friske lasagneplader med tørrede. Juster da tilberedningstiden.
Pil og hak løg og hvidløg. Skær blegselleri i fine tern. Skræl guleroden, og skær den i fine tern.
Steg løg, hvidløg, blegselleri og gulerod i olie i 4-5 minutter.
Tilsæt hakket oksekød, og brun det ved høj varme. Tilsæt tomatpuré, og lad det stege med i 1-2 minutter.
Tilsæt fond, hakkede tomater og krydderier. Bring i kog, og lad saucen simre i 10 minutter.
Smag til med salt og peber.
Smelt smør i en gryde, tilsæt hvedemel, og rør det sammen.
Hæld mælken i lidt efter lidt under konstant omrøring, så du får en jævn sauce uden klumper.
Smag til med muskatnød, salt og peber.
Fordel en smule kødsauce i bunden af en bradepande eller et stort ovnfast fad. Læg et lag lasagneplader oven på, dernæst et lag kødsauce, og derefter lidt af bechamelsaucen. Fortsæt med resten, og slut af med et generøst lag bechamelsauce. Drys med revet ost.
Bag lasagnen ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter, til toppen er gylden.