Sauce Blanquette

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Brian Mark Hansen

Køkkenchef, Søllerød Kro

Forberedelse: 0 min
Tilberedning: 15 min
I alt: 15 min

"Verdens nemmeste og måske mest alsidige sauce". Sådan beskriver Brian Mark sauce blanquette, som han her giver dig sin opskrift på. Saucen er lettere at kaste sig over end eksempelvis hollandaise, og så egner den sig godt til utrolig mange retter.

Brian Mark er køkkenchef på Michelinrestauranten Søllerød Kro, og så vandt han i 2023 det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse d'Or. En af de ting, Brian Mark er specielt anerkendt for, er netop hans saucer, som han har en særlig kærlighed til: "Vi dit liv til sauce, for sauce er essensen i alle køkkener".

Antal
personer
Ingredienser
100 g
smør
100 g
hønsefond
2
æggeblommer
1.5 spsk
fed creme fraiche 
1 spsk
eddike med smag - her bruges estragoneddike
Salt og peber
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/4

Kog smørret op i en kasserolle med hønsefond. Stil blandingen til side.

Tip: Få endnu mere smag ud af din fond ved at lade lidt friske krydderurter trække i den inden brug. Her bruges bredbladet persille.

Trin 2/4

Bland æggeblommer, creme fraiche, eddike, et drys salt og lidt friskkværnet peber i en kasserolle eller skål, og pisk det sammen.

Trin 3/4

Hæld smør- og fondblandingen ned i æggemassen i en tynd stråle, mens du blender med en stavblender.

Trin 4/4

Smag til med salt og peber.

Brian Mark Hansen

Køkkenchef, Søllerød Kro

Brian Mark Hansen anses for at være en af Danmarks dygtigste kokke. Han har i 2023 vundet verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, “Bocuse d’Or”, der også kaldes det uofficielle verdensmesterskab indenfor faget.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.