Sauce Bearnaise

QR code — scan to redeem gift card
Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Brian Mark Hansen

Køkkenchef, Søllerød Kro

Forberedelse: 45 min
Tilberedning: 60 min
I alt: 1t 45 min

Lær at lave en fransk klassiker, sauce bearnaise. Brian Mark giver dig her sin opskrift både på selve saucen og en hjemmelavet bearnaiseessens, som skal bruges. Denne opskrift giver ekstra essens, som du kan opbevare i køleskabet til næste gang, du skal lave sauce bearnaise.

Brian Mark er køkkenchef på Michelinrestauranten Søllerød Kro og kendt for sin kærlighed til sauce samt sin dygtighed i at skabe smagfulde saucer, perfekte til enhver ret.

Antal
personer
Ingredienser
100 g
roscoff-løg, fintsnittet
50 g
fransk estragon, hele med blade og stilke
20 g
stilke af bredbladet persille
10 g
peberrod, skåret i skiver 
150 g
hvidvinseddike, god kvalitet
10 stk
sorte peberkorn
150 g
smør
2
æggeblommer
15 g
ren bearnaiseessens
10 g
vand
10 g
estragonblade, fintsnittede
5 g
kørvel, fintsnittet
Klaret smør
salt og peber
Evt. saft fra kød eller Worchestershire Sauce til tilsmagning
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Bearnaiseessens
Trin 1/2

Tilføj alle ingredienser til en kasserolle og lad det koge, til det er reduceret til cirka det halve.

Trin 2/2

Tag kasserollen af varmen og lad essensen trække, til den har stuetemperatur.

Klaret smør
Trin 1/2

Klar smøret ved at smelte det i en kasserolle ved lav varme uden at røre i det.

Trin 2/2

Når den hvide valle har lagt sig i bunden, tager du kasserollen af varmen.

Sauce Bearnaise
Trin 1/4

Æggeblommer, salt, peber, vand og bearnaiseessens kommes i en kasserolle og piskes sammen.

Trin 2/4

Pisk ved lav varme eller over vandbad, så der kommer luft ind i æggemassen, og massen legerer.

Trin 3/4

Hæld langsomt det klarede smør i æggeblandingen, mens du pisker konstant. Smørret skal være omkring 50 grader, og du skal undgå vallen, der har samlet sig i bunden af kasserollen.

Trin 4/4

Tilsæt estragon og kørvel og smag til.

Brian Mark Hansen

Køkkenchef, Søllerød Kro

Brian Mark Hansen anses for at være en af Danmarks dygtigste kokke. Han har i 2023 vundet verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, “Bocuse d’Or”, der også kaldes det uofficielle verdensmesterskab indenfor faget.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.