Hønsefond

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Brian Mark Hansen

Køkkenchef, Søllerød Kro

Forberedelse: Pt15 min
Tilberedning: 3t 30 min
I alt: 3t 45 min

Her får du Brian Mark Hansens opskrift på hønsefond, som er en hyppigt brugt ingrediens i mange af retterne på Michelinrestauranten Søllerød Kro, hvor han er køkkenchef.

Hønsefond er en af grundstenene i de fleste køkkener og en uundværlig base i mange retter, som tilfører en dybde af smag, man sjældent finder i færdigkøbte varianter. Den kan bruges som base til supper, saucer, risotto eller andre retter, som kan løftes med en rig smag af kylling.

Antal
potion
Ingredienser
1
suppehøne
1
stort hvidt løg i grove tern
0.3
knoldselleri i grove tern
2
store gulerødder i grove tern
0.5
stor porre, den hvide del i grove stykker
100 g
bredbladet persille med stilke
20 g
frisk timian
20 g
tørrede korianderfrø
20 g
sorte peberkorn
20 g
grøn peberkorn
Lidt ekstra kyllingeskind
Vand
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Trin 1/7

Læg alle ingredienser i en stor gryde og fyld koldt vand i, til alt er dækket.

Trin 2/7

Varm gryden op, til fonden simrer.

Trin 3/7

Lad hønsefonden simre i tre timer, mens du jævnligt skummer af.

Trin 4/7

Sigt fonden fra.

Trin 5/7

Pluk kødet fra hønen og gem det - det kan du eksempelvis bruge til tarteletter med høns i asparges eller frikassé.

Trin 6/7

Kog fonden op, og reducer den ned til 1/3.

Trin 7/7

Opbevar fonden på køl, og brug den til saucer, supper eller risotto.

Tip: Du kan også fryse fonden ned, så du altid har hjemmelavet hønsefond klar.

Brian Mark Hansen

Køkkenchef, Søllerød Kro

Brian Mark Hansen anses for at være en af Danmarks dygtigste kokke. Han har i 2023 vundet verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, “Bocuse d’Or”, der også kaldes det uofficielle verdensmesterskab indenfor faget.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.