Chokolade-mokka parfait med citrussalat og brud af kakaomarengs

Scan koden, og se opskriften på telefonen.
Thomas Rode Andersen

Tidl. Michelinkok

Forberedelse: 50 min
Tilberedning: 11t
I alt: 11t 50 min

Puuuh. Vi kan næsten ikke få mere ned - og så er der også kransekagen… Men vi garanterer dig. Så snart denne dessert står på bordet foran gæsterne, har de alle fået gjort plads i maven. 

Aftenens sidst ret - desserten, byder på en dejlig chokolade-mokka parfait med citrussalat og brud af kakao-marenges. 


Desserten her er forholdsvis nem at lave, men da vi gerne vil bruge selve aftenen med vores gæster, kan du med fordel lave desserten aftenen inden. 

Vores dessert består af tre dele. En parfait, en marengs og en citrussalat. Vi tager det hele trin for trin, så det er nemt at overskue. 

Antal
personer
Ingredienser
5 dl
piskefløde
100 g
mørk chokolade ca. 65 %
0.5 tsk
instant kaffe
1 spsk
rørsukker
6
æggeblommer
Revet skal af citrusfrugterne
3
æggehvider
125 g
flormelis
2 dråber
eddike
1 knsp
salt
Kakaopulver
Korender (små rosiner) - eller tranebær
Mandler - bagt ved 125 grader og hakket
Valnødder - bagt ved 125 grader og hakket
Hasselnødder - bagt ved 125 grader og hakket
2
clementiner
2
appelsiner
1 kvist
jernurt
Hold skærmen tændt
Fremgangsmåde
Chokolade-mokka parfait
Trin 1/3

Tag din fløde, og kog den op med kaffepulveret (uden at den brænder på). Smelt så chokoladen heri, indtil den er helt opløst. Efterfølgende sætter du massen på køl, indtil den er fuldstændig gennemkold.

Trin 2/3

Når den er gennemkold, pisker du den let-stiv - men pas på, det går hurtigt til sidst.

Trin 3/3

Dernæst pisker du æggeblommer og sukker fuldstændig hvidt og luftigt. Vend så de to masser sammen, og kom dem i nogle smukke glas og forme. Smid dem så i fryseren i mindst 5-6 timer. 

Marengs med nødder, korender og tranebær
Trin 1/3

Start med at blande æggehvider, sukker, salt og eddike. Pisk det herefter stift. Til sidst drysser du kakao i, mens du pisker den færdig. Riv herefter lidt skal fra din appelsin i, og rør det godt ud.

Trin 2/3

Nu tager du dine ristede nødder og tranebær og vender det hele i.

Trin 3/3

Tag så et bagepapir, og smør marengsmassen ud i et tyndt lag. Når det er gjort, bager du den i 1 - 1 ½ time ved 80-90 grader, indtil den er helt tør.

Citrussalat
Trin 1/3

Du tager din appelsin og skærer den i fileter (se i videoen, hvordan Thomas gør det).

Trin 2/3

Derefter piller du clementinerne ud i fileter og skraber det hvide af ved hjælp af en lille kniv.

Trin 3/3

Pluk til sidst nogle pæne blade af jernurtkvisen. Og så er vi ellers klar til anretningen af vores desserter. 

Anretning
Trin 1/3

Start med at tage parfaiterne ud cirka 10-15 minutter inden servering.

Trin 2/3

Dekorer dem så med citrusfrugterne og nogle jernurtblade. Hvis det kribler lidt i dig for at lægge en lille klat flødeskum ovenpå, er det bestemt heller ikke nogen dårlig tanke. Det kan du roligt gøre.

Trin 3/3

Til sidst tager vi en eller to marengsplader og sætter på toppen. Er der noget ekstra marengs til overs, kan dette serveres ved siden af desserten - eller gemmes i en lufttæt beholder.

Thomas Rode Andersen

Tidl. Michelinkok

Thomas Rode Andersen blev udlært kok i 1990 og har siden arbejdet i flere af landets absolut bedste restaurantkøkkener. I 18 år var han køkkenchef på den 1-stjernede Michelinrestaurant Kong Hans Kælder i København.

Læs mere
Sulten efter mere?

✓ Pro-tips og guides til køkkenet

✓ Sæsonens lækreste opskrifter

✓ Eksklusive tilbud og nyheder

Ved at tilmelde dig accepterer du vores persondatapolitik og giver samtykke til markedsføring via e-mail. Afmeld når som helst.